Kelders & Constructies

Waterdichting kelders en constructies

Soms verwaarlozen vastgoed- en huiseigenaren het waterdicht maken van de betonnen keldervloer en andere constructies in hun pand(en). Dit kan hen duur komen te staan. De betonnen keldervloer is namelijk de plaats in de kelder waar water op natuurlijke wijze naartoe stroomt. De muren zijn meestal het eerste gebied in de kelder waar het water naar binnenkomt. Daarna stroomt het naar de betonnen keldervloer en tast het water het beton aan. Door betonnen keldervloeren en andere constructies waterdicht te maken, voorkomt u waterschade, gezondheidsklachten en dure reparaties.

Onze oplossingen

HYPERSEAL® 50-FC – S

Hyperseal Sealants

HYPERSEAL® 50-FC – S

Primers

HYPERSEAL® 50-FC – S

Hyperdesmo Membranes

HYPERSEAL® 50-FC – S

Top Coats

HYPERSEAL® 50-FC – S

Hyperdesmo-PB Membranes

Voordelen waterdichting kelders en constructies met Hyperdesmo®:

  • Verduurzaming van keldervloeren en constructies;
  • Zeer elastisch membraan met sterke hechting op vele ondergronden;
  • Verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, zwart en diverse andere kleuren;
  • Duurzame en economische oplossing;
  • Hyperdesmo® heeft een uitstekende weerstand tegen koude weersomstandigheden;
  • Goede waterdamp transmissie omdat de film ademt;
  • Vochtwerende, vuilbestendige en makkelijk te reinigen keldervloer of constructie als resultaat.

Nadelen van een vochtige kelder

Veel eigenaren van onroerend goed hebben te maken met een vochtige kelder of kelderlekkage. Dit komt voornamelijk doordat de ruimte veelal gedeeltelijk onder het grondwaterniveau ligt. Het is daarom een dagelijkse realiteit dat de kelder aan vocht wordt blootgesteld. Een kelder die onder water staat, brengt diverse nadelen met zich mee. Een natte kelder brengt bijvoorbeeld een muffe en vochtige lucht teweeg. Op den duur ontstaat er schimmelvorming. Ook het voeg- en metselwerk heeft onder het vocht te lijden. Naast de nadelige gevolgen voor de staat van de kelder zelf, is een vochtige kelder ook ontzettend slecht voor uw gezondheid en uw energierekening. Doordat er water in de kelder staat, kunt u die ruimte bovendien niet naar wens gebruiken.

Unieke behandelmethode

Het waterdicht maken van kelders en constructies is dus zeer belangrijk. Hyperdesmo® biedt een unieke behandelmethode om de vloer en muren waterdicht te maken. Zo krijgen vocht en lekkage geen kans meer. Waterdichting van het beton met Hyperdesmo® biedt een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Hyperdesmo® is een één-component polyurethaan dat uithardt met de vochtigheid in de atmosfeer. Het produceert een zeer elastisch membraan met een sterke hechting op vele ondergronden. Hyperdesmo® heeft een uitstekende weerstand tegen koude. De film blijft zelfs tot -40⁰C elastisch en biedt een goede waterdamp transmissie. Het resultaat is een waterdichte keldervloer of constructie die minder gevoelig is voor scheuren en beschadigingen. Het oppervlak is na de behandeling vochtwerend, vuilbestendig en gemakkelijk te reinigen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen u graag meer over de specifieke toepassingen!​