Platte- & Hellende daken

Witte dakbedekking wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Waar platte en hellende daken voorheen steevast werden voorzien van zwarte dakbedekking, verschuift dat steeds meer naar materiaal dat een lichte kleur heeft. Daar zijn meerdere redenen voor. Bijvoorbeeld dat witte daken het zonlicht sterk reflecteren. Dat heeft een aanzienlijke impact op het energieverbruik.

Door de reflectie hebben zonnepanelen een hoger rendement. Omdat de airconditioning minder hoeft te werken, bespaart ook dit energie en kosten. Daarom kiezen niet alleen bedrijven, maar ook particulieren steeds vaker voor witte dakbedekking op hun licht hellende of platte dak. Door het veranderende klimaat worden de zomers steeds warmer. Ook dan biedt witte dakbedekking uitkomst. Aangezien die het licht van de zon meer reflecteert, kan er minder warmte in de gebouwen doordringen.

Urban Heating prevention
In steden wordt het gemiddeld zes tot acht graden warmer, doordat de prominent aanwezige zwarte daken warmte absorberen en vasthouden. Het aanbrengen van witte dakbedekking zorgt naast een temperatuurdaling in het gebouw, dat de opwarming van steden wordt tegengegaan. Dit wordt ook wel het Urban Heat Island-effect genoemd.

Onze oplossingen

HYPERSEAL® 50-FC – S

Hyperseal Sealants

HYPERSEAL® 50-FC – S

Primers

HYPERSEAL® 50-FC – S

Hyperdesmo Membranes

HYPERSEAL® 50-FC – S

Top Coats

De voordelen van Hyperdesmo® witte dakbedekking:

  • Energiebesparing;
  • Verbeterde werking van zonnepanelen;
  • Koeling op daken door reflecterende werking;
  • Reductie binnentemperatuur tussen maar liefst 3⁰C en 5⁰C;
  • Duurzame en milieuvriendelijke oplossing;
  • Hyperdesmo® kan zonder scheidingslaag worden aangebracht op bestaande dakbedekking;
  • Minder afval omdat de oorspronkelijke laag dakbedekking kan blijven liggen;
  • Witte dakbedekking zorgt dat de opwarming van steden wordt tegengegaan;
  • Voor milieuvriendelijke en ecologische oplossingen, leveren we ook groene daken.

Betere opbrengst zonnepanelen

Door witte dakbedekking op platte en hellende daken verbetert de werking van zonnepanelen, omdat die door de lichte kleur worden gekoeld. Door de reflectie genereren zonnepanelen dan een betere opbrengst. Door witte dakbedekking aan te brengen, wordt er natuurlijke koeling tot stand gebracht. Door witte daken te maken, is het mogelijk om temperaturen van rond de 80⁰C op zwarte bitumen daken terug te brengen naar ongeveer 40⁰C. Voor de binnentemperatuur kan het een reductie opleveren tussen maar liefst 3⁰C en 5⁰C.

Compensatie gebrekkige isolatie

Witte dakbedekking werkt zelfs zo goed dat het is te gebruiken ter compensatie van gebrekkige isolatie, bij het koeler houden van gebouwen. (Het is dus geen vervanging voor isolatie om warmte vast te houden.) In het geval dat het vanwege een bepaalde (bouwtechnische) reden niet mogelijk is om extra isolatie aan te brengen, biedt de witte dakbedekking van Hyperdesmo® dus een uitstekende oplossing. Bovendien hebben witte daken een langere levensduur omdat ze minder warm worden dan zwarte bitumineuze daken. Hyperdesmo® kan over de bestaande dakbedekking worden aangebracht. De oude laag dakbedekking brengt dus geen afvalstroom teweeg.

Resistentie tegen thermische belasting

Hyperdesmo® witte dakbedekking voor platte en hellende daken biedt een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Hyperdesmo® is een polyurethaan dat uithardt met de vochtigheid in de atmosfeer. Het produceert een zeer elastisch membraan met een sterke hechting op vele ondergronden. Hyperdesmo® heeft een uitstekende resistentie tegen onder andere thermische belasting. Hierdoor wordt het product niet zacht. Ook is het bestand tegen UV straling en biedt het weerstand tegen de natuurlijke elementen. Het resultaat is een plat of hellend dak met een hoge trek- en scheursterkte en hoge slijtvastheid. Het oppervlak is na de behandeling waterdicht en ijzersterk.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen u graag meer over de specifieke toepassingen!​