Terrassen & balkons

Waterdichting en renovatie terrassen en balkons

Terrassen en balkons zijn onderhevig aan alle weersomstandigheden. Vocht is de grootste vijand, want water kan langs de kleinste openingen naar binnen dringen en laat geen kans onbenut om dat te doen. Een balkon dat niet waterdicht is, staat bloot aan vorstschade, scheuren en zelfs betonrot. Hetzelfde geldt voor opstijgend vocht in de muren en capillariteit. Capillair vocht is een fenomeen waarbij de poriën in bouwmaterialen vocht opzuigen en voortstuwen. Dat veroorzaakt ernstige problemen in de muren. Door de vloeren van terrassen en balkons waterdicht te maken, verduurzaamt u die en voorkomt u dat er in een later stadium ernstige reparaties uitgevoerd moeten worden.

Onze oplossingen

HYPERFLOOR 2K

Hyperseal Sealants

HYPERFLOOR 2K

Primers

HYPERFLOOR 2K

Flooring

HYPERFLOOR 2K

Top Coats

Voordelen waterdichting balkon en terras met Hyperdesmo®:

  • Verduurzaming van de vloeren van terrassen en balkons;
  • Voorkomen van ernstige reparaties op lange termijn;
  • Duurzame en economische oplossing;
  • Zeer elastisch membraan met sterke hechting op vele ondergronden;
  • Uitstekende thermische weerstand;
  • Verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, zwart en diverse andere kleuren;
  • Er zijn ook watergedragen varianten beschikbaar die tot voordeel hebben dat ze even sterk zijn, geen stank voortbrengen en geen oplosmiddelen bevatten;
  • Vochtwerende, vuilbestendige en gemakkelijk te reinigen vloer als resultaat.

Waarom terras- en balkonvloeren waterdicht maken?

Zeker als het nieuw is, ziet beton er behoorlijk solide en stevig uit. Het gladde, steenachtige oppervlakte lijkt sterk en tamelijk onverwoestbaar te zijn. In werkelijkheid is beton poreus. Dit betekent dat het materiaal vloeistof kan absorberen. Wellicht klinkt dit in eerste instantie niet als een groot probleem. Maar regen, sneeuw en ijs, zijn allemaal vloeistoffen zwaar het balkon en het terras aan blootgesteld worden. Het beton kan door regen na verloop van tijd dus structureel verzwakken. Wanneer er barsten in het oppervlak verschijnen, kan er nog meer vocht binnendringen. Als dit water bevriest, zet het uit. Hierdoor kan het beton zelfs breken, waardoor het terras of het balkon zelfs onveilig wordt.

Duurzame en economische oplossing

Waterdichting van het beton met Hyperdesmo® biedt een duurzame en economische oplossing. Hyperdesmo® is een één-component polyurethaan dat uithardt met de vochtigheid in de atmosfeer. Het produceert een zeer elastisch membraan met een sterke hechting op vele ondergronden. Hyperdesmo® heeft een uitstekende resistentie tegen onder andere thermische belasting. Hierdoor wordt het product nooit zacht. Ook is het bestand tegen UV straling en biedt het weerstand tegen de natuurlijke elementen. Het resultaat is een waterdichte balkon- of terrasvloer die minder gevoelig is voor scheuren en beschadigingen. De vloer is na de behandeling vochtwerend, vuilbestendig en gemakkelijk te reinigen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen u graag meer over de specifieke toepassingen!​