Waterdichting en protectie voor bruggen, viaducten en tunnels

Veel bruggen, viaducten en tunnels zijn opgebouwd uit prefab samengestelde constructies. Hierdoor is waterafdichting veelal een complexe zaak. Door thermische vervorming, ofwel invloeden van temperatuur, vervormen de constructies steeds. Er is echter nóg een uitdaging die vraagt om een specialistische aanpak van waterdichting voor bruggen, viaducten en tunnels. Omdat die snel glad worden bij vorst, wordt op die plekken vaak met pekel gestrooid. Strooizout veroorzaakt een kortstondige ‘thermoshock’. Dit effect tast het betonoppervlak en de wapening in de constructies aan. De waterkerende membraantechniek van Hyperdesmo® biedt de juiste bescherming.

Onze oplossingen

HYPERSEAL® 50-FC – S

Hyperseal Sealants

HYPERSEAL® 50-FC – S

Primers

HYPERSEAL® 50-FC – S

Hyperdesmo Membranes

HYPERSEAL® 50-FC – S

Top Coats

Voordelen waterdichting wegenbouw met Hyperdesmo®:

  • Duurzame waterdichting en protectie voor bruggen, viaducten en tunnels;
  • Zeer elastisch membraan met sterke hechting op vele oppervlaktes;
  • Verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, zwart en diverse andere kleuren;
  • Duurzame en economische oplossing;
  • Hyperdesmo® heeft een uitstekende weerstand tegen koude weersomstandigheden;
  • Elastisch membraan met een sterke hechting;
  • Uitstekende resistentie tegen mechanische, chemische en thermische belasting.

Waterdichte schil

Voor het aanbrengen van een waterdichte schil op de meest uiteenlopende constructies, bieden de zeer elastische polyurethaan membranen van Hyperdesmo® vaak een prima oplossing. Groot voordeel van ons product is de zeer snelle uithardingsreactie. Het membraan is snel waterdicht uitgehard en binnen zeer korte tijd is het oppervlak beloopbaar. Hierdoor behoort het tot de mogelijkheden om gecontroleerde laagdiktes aan te brengen, op zowel horizontale als verticale vlakken. Die zijn vervolgens honderd procent waterdicht.

Elastisch membraan met een sterke hechting

Waterdichting van het oppervlak van bruggen, viaducten en tunnels met Hyperdesmo® biedt een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Hyperdesmo® is een polyurethaan dat uithardt met de vochtigheid in de atmosfeer. Het produceert een zeer elastisch membraan met een sterke hechting op vele ondergronden. Hyperdesmo® heeft een uitstekende resistentie tegen onder andere: mechanische, chemische en thermische belasting. Hierdoor wordt het product niet zacht. Ook is het bestand tegen UV straling en biedt het weerstand tegen de natuurlijke elementen. Het resultaat is een waterdichte brug, viaduct of tunnel met een ondergrond die minder gevoelig is voor scheuren en beschadigingen. Het oppervlak is na de behandeling waterdicht en ijzersterk.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen u graag meer over de specifieke toepassingen!​