Gietvloeren

Bedrijfsmatige gietvloeren voor binnen en buiten

In bedrijfsruimten in de breedste zin van het woord, zijn gietvloeren al tientallen jaren populair. De gietvloer is op de business to business markt met name gewild vanwege de stevigheid. De sterke substantie en de hoge kwaliteit zorgen ervoor dat een gegoten vloer jarenlang meegaat en zijn mooie uitstraling behoudt. Een gietvloer is onderhoudsvrij en ook dat maakt de vloer zeer geschikt voor bedrijfspanden. Af en toe dweilen en de vloer stofzuigen, is voldoende om de glans te behouden. In tegenstelling tot andere vloeren is de gietvloer geheel naadloos. Dit houdt in dat er geen naden en randen zijn waar vuil tussen kan ontstaan.

Onze oplossingen

EPOXY RESIN-51-FLOORING

Hyperseal Sealants

EPOXY RESIN-51-FLOORING

Primers

EPOXY RESIN-51-FLOORING

Flooring

EPOXY RESIN-51-FLOORING

Top Coats

Waarom een bedrijfsmatige gietvloer van Alchimica:

  • Moderne en onderhoudsvriendelijke vloeren voor bedrijfstoepassingen;
  • Sterke en slijtvaste gietvloeren, ook bij chemische belasting;
  • Een geschikt systeem voor iedere toepassing;
  • Prijstechnisch zeer aantrekkelijk;
  • Naadloos vloersysteem;
  • In zowel epoxy als PU uitvoeringen;
  • Verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, zwart en diverse andere kleuren.

Naadloos vloersysteem

Het woord gietvloer staat letterlijk voor ‘het gieten van de vloer’. Vanwege een uitstekend vloeibare eigenschap, uit het resultaat zich in een geheel strak en naadloos vloersysteem. Gietvloeren worden daarom door veel architecten beschouwd als een geschikte oplossing in bedrijfspanden. Tientallen jaren geleden werden gietvloeren voor het eerst toegepast. De industrie zocht destijds naar vloeren die voldeden aan alle milieueisen. De belangrijkste behoefte was een vloeistofdichte vloeroplossing. De eerst ontstane versie is de epoxy gietvloer. Tegenwoordig zijn ook UV bestendigheid, elasticiteit, de geschiktheid voor vloerverwarming en een fraaie uitstraling van belang. Die eigenschappen zijn terug te vinden in de polyurethaan (PU) gietvloeren. De PU-gietvloer is een twee componenten kunsthars gebonden vloersysteem.

Geschikt voor alle soorten ondergronden

Alchimica levert industriële gietvloeren in zowel epoxy als PU uitvoeringen. Deze zijn uitermate geschikt voor bedrijfsruimtes waar hoge eisen aan de vloer worden gesteld. Zoals mechanische belastbaarheid, slijtvastheid, hygiëne, chemische belastbaarheid, vloeistofdichtheid en vochtbestendigheid. Onze Hyperdesmo® gietvloeren ziet u in onder meer: werkplaatsen, opslagruimtes, industriële hallen, magazijnen, productiehallen, laboratoria en garages. De gietvloeren kunnen naadloos over een bestaande ondergrond worden aangebracht. Dit kan bijna bij alle soorten ondergronden.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen u graag meer over de specifieke toepassingen!​